Iz Grada poručuju: Dodatni uspornici nisu rješenje za Mokričku ulicu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Građani iz Mokričke ulice uputili su zahtjev Gradu za dodatnom ugradnjom uspornika u cilju poboljšanja sigurnosti u prometu.

Nažalost, neki vozači nisu adekvatno oprezni u prometu i često prebrzo voze, čime dovode u opasnost pješake i druge sudionike u prometu.

Iako u Mokričkoj ulici već postoje uspornici, građani su izrazili potrebu za dodatnim uspornicima radi bolje regulacije brzine. Međutim, zamjenik gradonačelnika Alan Labus objašnjava razloge zašto dodatna ugradnja uspornika neće biti moguća:

“ Mi svakodnevno imamo upite građana na ovu temu. Jasna je stvar da bi građani na neki način svaku ulicu ograničili brzinom kretanja postavljanjem ležećih policajaca, odnosno uspornika. No tada, s druge strane imamo problem u generalnom kretanju gradom. Nedavno su se javili i građani iz Mokričke ulice gdje već postoji pet uspornika za postavljanje novog, šestog i sedmog. Tada potpuno zaustavite promet. To znači da ćemo morati naći neku dobru mjeru u suradnji s policijom i dogovoriti što je korisno za građane, ali i za one koji prometuju tom ulicom, ali i oni koji žive ondje. Bilo bi bolje po mojem dubokom uvjerenju da u perspektivi postoji neki broj kamera u Zaprešiću koji će kroz određeno vrijeme usporiti promet u dijelovima grada.”