Vozači oprez: vesele zebre kod OŠ A. Augustinčić upozoravaju vas da je to zona smirenog prometa

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti na zatvorenom dijelu ulice V. Nazora ispred OŠ A. Augustinčića klinci i klinceze trećeg razreda crtali su vesele zebre koje će narednih dana podsjećati vozače da je to zona smirenog prometa.

Podršku im je dao zamjenik gradonačelnika Alan Labus koji je pobliže pojasnio o čemu je riječ: “Mi zapravo time promičemo zdrav život, zelenu agendu Europske unije koja traži smanjenu emisiju CO2 u atmosferu. Drago mi je da su i naše osnovne škole aktivno uključili u obilježavanje Tjedna mobilnosti u gradu Zaprešiću. Mi smo našim sugrađankama i sugrađanima omogućili u ovom tjednu besplatno korištenje naših gradskih bicikala čime promičemo  zdravo kretanje, hodanje, vožnju biciklom. Otvorili smo jednu pješačku stazu nedaleko od sportskog centra, čime omogućavamo našim osnovnoškolcima sigurno kretanje prema Osnovnoj školi Ljudevita Gaja.”

Nakon što su ukrasili zebre, učenici su dobili balone i medalje čemu su se posebno razveselili.

Učenica Petra otkrila je kako je sa svojom prijateljicom ukrasila zebre, a Andro je s prijateljem nacrtao grbove omiljenih nogometnih klubova. Policijska službenica Dubravka Petrović provjerila je znanje školaraca o prometu te ih upozorila kako ne smiju sami biti na cesti na romobilu ili biciklu bez pratnje osobe starije od 16. godina. Europski tjedan mobilnosti traje i dalje sve do 22. rujna, a o rasporedu svih aktivnosti saznajte na LINK-u.