Održana biciklističko-turistička tura te slikarska radionica u sklopu tjedna mobilnosti

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U sklopu obilježavanja Tjedna mobilnosti, Grad Zaprešić u nedjelju potaknuo je građane da se aktivno uključe u promicanje održivih oblika kretanja i istraže ljepotu grada na dva kotača. Tako je organizirana vođena biciklističko-turistička tura i slikarska radionica pod vedrim nebom kako bi se potaknula ljubav prema prirodi i biciklizmu.

Događanja su se odvijala na Trgu žrtava fašizma, prostoru koji je u planu da postane pješačka zona kako bi se unaprijedila kvaliteta života u samom centru grada.

Ruta ture vodila je bicikliste kroz ulice Zaprešića, otkrivajući bogatu kulturnu baštinu grada. Sudionici su imali priliku saznati zanimljive činjenice o povijesti grada, posjetiti lokalne znamenitosti i upoznati se s ekološkim aspektima biciklizma.

Na Trgu žrtava fašizma održana je slikarska radionica s temom prirode pod vodstvom Renate Gizdavčić. Polaznici radionice dobili su priliku izraziti svoju kreativnost i povezati se s okolnom prirodom kroz umjetnost.

Budućnost Trga žrtava fašizma: Pješačka zona u centru grada

Navedeni događaji održani su na Trgu žrtava fašizma, koji će uskoro doživjeti značajne promjene.

Grad planira pretvoriti ovaj prostor u pješačku zonu kako bi se stvorio ugodan prostor za šetnju, druženje i kulturna događanja.