Silente i Neno Belan rasplesali Nove dvore

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Prošlog vikenda, točnije 9. i 10. rujna, Novi dvori bili su domaćin prvog izdanja festivala Music & Stars, jedinstvenog događaja koji je sjedinio FaFest i Glazbene svetkovine pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić.

Već dugi niz godina, FaFest je na pozornicu dovodio talentirane umjetnike, čiji nastupi obogaćuju klasičnu i autorsku glazbu. Violina je kroz sve te godine bila neizostavan simbol festivala. Ovog puta, gost su bili Silente, čiji zvuk obogaćen violinom nosi duh FaFesta. Pred prekrasnom kulisom ispred Jelačićevog dvorca, publika se brzo prepustila magiji ljubavi i jedinstvenoj energiji koju Silente donosi na svojim koncertima.

S druge strane, Glazbene svetkovine u Zaprešiću su donijele spektakl pop-rock ikone Nene Belana i njegovih Fiumensa. Belan i njegova grupa izvodili su svoje najveće hitove, uključujući “Rijeka snova”, “Oceani ljubavi”, “Dotakni me usnama”, “Vino noći” i mnoge druge. Neno Belan je poznat kao kantautor s najvećim brojem ljubavnih pjesama na ovim prostorima, a inspiraciju za svoje stihove crpi iz vlastitih iskustava i priča ljudi iz njegove okoline. Stihovi njegovih emotivnih hitova prepoznaju se među mnogim posjetiteljima, pa su Zaprešićani uživali u nezaboravnom koncertu.