Policija upozorava građane na online poslovanje – prevara prilikom kupnje radnog stroja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić dogodila su se dva kaznena djela, a više je otkrio policijski službenik Ivica Crnojević:

“Prvo kazneno djelo je prijevara koju je prijavio djelatnik trgovačkog društva navodeći da je u kontaktu putem telefona, WhatsApp aplikacije i e-maila kontaktirao s osobom koja se predstavila kao djelatnik u ime njemačke tvrtke preko koje je naručio radni stroj. Oštećen je nepoznatoj osobi na račun isplatio veću količinu novca za naručeni radni stroj. Naknadno je utvrđeno da se radi o lažnoj osobi i lažnom bankovnom računu. Daljnji rad nastavljaju policijski službenici PP Zaprešić u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta PU Zagrebačke budući da se radi o kaznenom djelu počinjenom iz druge europske države. Ovim putem upozoravamo građane na oprez prilikom poslovanja putem telefona ili internetskih stranica, a o svemu sumnjivom mogu se obratiti ovoj policijskoj postaji.”

“Drugo kazneno djelo je oštećenje tuđe stvari koje se dogodilo u Donjoj Bistri gdje je mlađa ženska osoba iz sada nepoznatih razloga oštetila parkirno vozilo. Na vozilu je nastala materijalna šteta.”

Zabilježena je i nesreća na radu te jedan nesretni slučaj: “Nesreća na radu dogodila se u dvorišnom prostoru trgovačkog poduzeća u mjestu Zdenci Brdovečki gdje je prilikom istovara robe pukla paleta na viličaru te je sadržaj palete pao na radnika nanijevši mu pritom teške tjelesne ozljede. Unesrećena je osoba putem djelatnika Hitne medicinske pomoći u Zaprešiću prevezena u KBC Rebro na daljnje liječenje.”