Vatrogasna zajednica Grada Zaprešića organizira Vatrogasni dan

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Vatrogasna zajednica Grada Zaprešića ponosno najavljuje da će se i ove godine održati Vatrogasni dan. Događaj će se odvijati na Trgu Ivana Pavla II. u subotu, 16. rujna, od 10 do 15 sati, pretvarajući trg u središnje mjesto zbivanja.

Vatrogasni dan predstavlja jedinstvenu priliku za sve građane da se bolje upoznaju s radom vatrogasaca. Osim toga, posjetitelji će moći naučiti o važnosti vatrogasne službe i kako se zaštititi u slučaju požara ili drugih hitnih situacija.

Na Vatrogasnom danu vatrogasci će izvoditi različite simulacije spašavanja iz požara, demonstrirati tehniku gašenja požara i pokazati kako se rukuje vatrogasnom opremom. Djeca i odrasli će moći razgledati vatrogasna vozila iz blizine, uključujući vatrogasne kamione i opremu koja se koristi u hitnim situacijama. Posebno za najmlađe posjetitelje bit će organizirane edukativne igre i vježbe kako bi se djeca naučila osnovnim načelima sigurnosti i kako se pravilno ponašati u slučaju požara. Moći ćete postavljati pitanja i razgovarati s lokalnim vatrogascima kako biste bolje razumjeli njihovu ulogu i izazove s kojima se svakodnevno suočavaju.