U protekla 24 sata dogodila se tri kaznena djela teške krađe – policija moli građane da obilaze svoje vikend kuće

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježena su tri kaznena djela. O čemu je točno riječ, iz policije je otkrio policijski službenik Ivica Crnojević:

“Dogodilo se kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i savladavanjem prepreka koje se dogodilo u mjestu Celine Goričke od strane nepoznatog počinitelja koji je podebljim alatom otvorio i oštetio zaštitne drvene žaluzine i prozor, nakon čega je ušao u unutrašnjost kuće i otuđio razne predmete. Nastala je materijalna šteta, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja. Molimo građane da učestalo obilaze svoje vikend kuće na području Zaprešića i okolice kako bi ostavili dojam da kuća nije napuštena, a u s vezi korisnih informacija i sumnjivih događaja neka se obrate ovoj policijskoj postaji. Drugo kazneno djelo je krađa koja se dogodila u mjestu Ivanec Bistranski, Stubička ulica, gdje su dvije nepoznate muške osobe i jedna ženska osoba tamnije puti sakupljajući sekundarni otpad uz privolu oštećenog ušli u dvorište pokupiti otpad te su tom prilikom iskoristili njegovu nepažnju i iz kotlovnice kuće otuđili razne predmete, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja. Ovim putem ponovno upozoravamo građane, posebice građane starije populacije,  da ne puštaju u dvorište i stanove njima nepoznate osobe, a o svemu sumnjivom neka izvijeste ovu policijsku postaju u cilju zatjecanja i hvatanja počinitelja na djelu.”

“Treće kazneno djelo je prijetnja koju je mlađa punoljetna ženska osoba prijavila uz prijedlog protiv njoj poznatog počinitelja. Kriminalističko istraživanje nastavljaju policijski službenici ove policijske postaje.”

Zabilježene su i dvije prometne nesreće: “Jedna se dogodila u Jablanovcu u kružnom toku gdje je vozač pod utjecajem alkohola nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila te višestruko udario u objekte u kružnom toku i van kružnog toka. U svezi prometne nesreće protiv počinitelja su podnijeta adekvatna pismena. Druga prometna nesreća dogodila se u Zaprešiću u ulici Trg žrtava fašizma gdje je nepoznati vozač s vozilom neoprezno izvršio radnju prestrojavanja. Udario je u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera koje je od siline udarca odbacio na betonski rubni kamen, nakon čega se nastavio dalje kretati i pobjegao je s mjesta događaja u nepoznatom smjeru. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska i sankcioniranja počinitelja.”