Započinje obnova zgrade suda oštećene u potresu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Zgrada javne namjene na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću u kojoj su bili smješteni sud, katastar i gruntovnica stradala je u petrinjskom potresu. Uskoro započinje cjelovita obnova zgrade koju će u potpunosti financirati Zagrebačka županija u iznosu od 4,34 milijuna eura koja je u istoj zgradi imala i urede svoje ispostave. Zgrada suda trebala bi biti obnovljena do sredine 2025. godine.

Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije, za što je kroz decentralizirana sredstva države osigurano nešto više od 21 milijun eura.

Gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk istaknuo je važnost obnove stradalih zgrada javne namjene: “Obnova obiju zgrada izrazito je važna za Grad Zaprešić i za naše stanovnike. Teško smo našli privremene adekvatne lokacije za izmještanje službi i svi jedva čekamo da ih ponovno okupimo na jednom mjestu te tako olakšamo život našim građanima koji koriste njihove usluge“.

Grad Zaprešić dobio je 7,5 milijuna eura, odnosno najviše sredstava budući da je najviše stradao u potresu. Iz istog izvora financira se i Pučko otvoreno učilište, a njegova obnova koja je u tijeku stoji 3, 1 milijuna eura. Predviđa se da će Pučko otvoreno učilište biti obnovljeno do sredine iduće godine.