Građani, posebice starije populacije, mole se za oprez prilikom otvaranja vrata nepoznatim osobama

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić dogodila su se dva kaznena djela teške krađe na drzak i opasan način, a iz policije je više otkrio Ivica Crnojević: “Krađa se dogodila na adresi u Ivancu Bistranskom od strane dvije nepoznate ženske osobe tamnije puti koje su nudile na prodaju razne odjevne predmete, a koje je oštećena svojevoljno pustila u unutrašnjost svoga doma. Počiniteljice su iskoristile nepažnju građanke te su iz spavaće sobe izvršile krađu novca. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.”

Tom prilikom policija upozorava građane, posebice one starije dobi, da ne otvaraju vrata svog doma nepoznatim osobama. U slučaju ovakvih i sličnih događaja građani su slobodni zatražiti intervenciju policije u cilju hvatanja i sankcioniranja počinitelja.

Nadalje, Crnojević otkriva i preostale događaje: “Imamo oštećenje tuđe stvari koja se dogodila na adresi u Gornjem Laduču na Zagrebačkoj cesti na obiteljskoj kući od strane nepoznatog počinitelja koji je na fasadi kuće iscrtao natpis neprimjerenog sadržaja čime je nastala materijalna šteta. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja.”

“Također smo zabilježili prometnu nesreću i nalet vozila na divljač. Prometna nesreća dogodila se u mjestu Ivanec Bistranski, Stubička ulica gdje se izvode radovi na kolniku kojom prilikom je teretno vozilo udarilo u neoznačenu rupu na kolniku. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je materijalna šteta. Zatim imamo nalet na divljač koji se dogodio na adresi Žeinci, u ulici Nikole Tesle, gdje je vozač teretnim vozilom naletio na divljač srnu. Postupanjem policije utvrđeno je da na navedenom dijelu ceste postoji propisno postavljen prometni znak “divljač na cesti” s dopunskom pločom u dužini 3, 8 km te da je prometnim znakom smanjena brzina kretanja. Ovim putem upozoravamo vozačice i vozače da poštuju zakonom postavljene znakove radi osobne sigurnosti i sigurnosti divljači u lovištima.”

Policija podsjeća da je i dalje u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje građani mogu dragovoljno predati oružje policiji i tako spriječiti moguće tragedije.
“Zaprimili smo i obavijest posredstvom Službe organiziranog kriminaliteta PU Zagrebačke izvještaj o tehničkoj analizi sumnjivog kovanog novca od strane Hrvatske narodne banke. Ovom prilikom je izdvojeno sumnjiva kovanica od 2 eura koja je u optjecaju. Ovim putem upozoravamo građane na dodatan oprez.”