U protekla 24 sata zabilježena tri kaznena djela te prijave obiteljskog nasilja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježeno je nekoliko različitih događaja, od krađa pa do obiteljskog nasilja. Više o svemu iz policije kazao je Ivica Crnojević: “Izdvajamo tri kaznena djela. Prvo je kazneno djelo krađe koje se dogodilo u Brdovcu, u ulici Pavla Beluhana, na gradskom groblju Zaprešić, gdje je nepoznati počinitelj s nadgrobnog spomenika izvršio krađu ukrasne vaze za cvijeće. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska počinitelja. Drugo kazneno djelo dogodilo se u zlatarnici – srebrnarnici u Zaprešiću na Trgu doktora Franje Tuđmana, gdje je nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju djelatnika te sa staklenog pulta prilikom pokazivanja asortimana otuđio 10 komada nakita. Nastala je materijalna šteta te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Treće kazneno djelo je prijetnja koju je prijavila punoljetna ženska osoba protiv njoj poznate osobe. Slijedi kriminalističko istraživanje nad počiniteljem.”

Prijavljeno je i psihičko i fizičko nasilje u obitelji na području Grada Zaprešića: “Počinio ga je otac na štetu svog maloljetnog djeteta. Za počiniteljem je raspisana potraga s mjerom “uhititi”, a po pronalasku počinitelj će biti uhićen i prepraćen nadležnom sucu Općinskog suda u Zagrebu”.

Policija podsjeća da je i dalje u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje građani mogu dragovoljno predati oružje policiji i tako spriječiti moguće tragedije.