Projekt “Digitalna Hrvatska” održat će se 9. rujna i u Zaprešiću – digitalna pismenost nezaobilazna je u 21. stoljeću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Kako bi se građanima približile digitalne platforme koje uvelike mogu povećati kvalitetu života, ali i uštedjeti vrijeme, već petu godinu zaredom provodi se projekt Večernjeg lista “Digitalna Hrvatska”. Digitalni stručnjaci obići će gradove Hrvatske i nastojati informirati građane o prednostima digitalnih platformi.

Pored toga, digitalna pismenost nameće se kao jedna od osnovnih i nužnih vještina u 21. stoljeću.

Upravo će i građani Zaprešića moći o svemu više saznati jer će se projekt “Digitalna Hrvatska” održati i u Zaprešiću, 9. rujna na adresi Tržna ulica 1, od 10 do 13 sati.

U suradnji s partnerima Ministarstvom pravosuđa i uprave, Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, APIS IT-jem, AKD-om, FINA-om, HKG-om, A1, PPD-om i Ericssonom Nikola Tesla Večernji list će građanima približiti sve što ih zanima o digitalnim uslugama i mogućnostima, ali i predstaviti novitete.

Građani će moći pitati sve što ih zanima te riješiti eventualne nedoumice. Istaknut će se važnost digitalizacije u osnaživanju i povezivanju zajednice. Osim toga, održat će se i nagradni kvizovi vezani uz digitalizaciju.