Prvašiće u dvije OŠ u Zaprešiću dočekali gradonačelnik Željko Turk i zamjenik Alan Labus

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Započela je nova nastavna godina čemu se posebno vesele prvašići. Tim povodom dvije zaprešićke OŠ pripremile su im dobrodošlicu, pri čemu je OŠ A. Augustinčića posjetio gradonačelnik Željko Turk, a OŠ Ljudevit Gaj zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je kontinuirana ulaganja u škole: “Ova škola nije nova, ali u nju kontinuirano ulažemo. Prije kratkog vremena otvorili smo novu sportsku dvoranu na čijem krovu je solarna elektrana. Pratimo trendove suvremenog koncepta obrazovanja u Europi. Ono što me posebno veseli što je Vlada Republike Hrvatske osigurala udžbenike, a Grad je osigurao pomoćnu opremu poput bilježnica. Također je besplatna prehrana.”

Zamjenica ravnateljice OŠ A. Augustinčić Iva Letica istaknula je kako je ove godine malo manje učenika: “Ove godine upisano je 87 učenika prvih razreda u četiri razredna odjela. Broj učenika nam se smanjio jer je izišlo oko 125 osmaša. Obnovljena je stolarija u zapadnom dijelu zgrade te je napravljena rasvjeta na košarkaškom igralištu.”

Drugu zaprešićku školu Ljudevit Gaj posjetio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus: “Svi smo pomalo uzbuđeni. Ovo je jedan od ljepših dana u godini kada dočekujemo prvašiće koji iz vrtića dolaze u škole. Ovo je najveća škola u Zaprešiću. Upisalo se pet novih razreda prvašića, oko 90 novih polaznika. Vjerujemo da će se lijepo snaći u novoj sredini i da će roditelji biti zadovoljni s onim što im ova škola pruža, ne samo po pitanju uređenosti objekta u što je Grad podosta ulagao ,već i zbog sjajnog učiteljskog kadra.”

Ravnatelj OŠ Ljudevit Gaj Tomislav Cerinski otkrio je kako škola broji 877 učenika, od čega 93 prvašića: “To je zapravo isti broj kao i prošlih godina. Ukupno imamo 41 razredni odjel razredne i predmetne nastave i dodatno imamo ustrojenu odgojno-obrazovnu skupinu koju pohađaju tri učenika. S obzirom na broj učenika i razrednih odjela te broj učionica s kojima raspolažemo, naša škola radi u dvije smjene. U jednoj smjeni su parni, a u drugoj neparni razredi.”

Podsjetimo, OŠ Ljudevit Gaj dobila je učionicu na otvorenom, opremljen je kabinet domaćinstva te je u planu sanacija dva sanitarna čvora. Osim toga, škola je dobila ogradu na zapadnoj strani. Grad je uložio i sve tri zaprešićke škole ove godine oko 200 tisuća eura.