Od 5. rujna do 13. listopada provodit će se preventivna mjera deratizacije

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Djelatnici tvrtke Sanvet za sanitarnu zaštitu i ekologiju provodit će obaveznu preventivnu sustavnu deratizaciju na području Zaprešića u razdoblju od 5. rujna do 13. listopada, ovisno o vremenskim uvjetima, te vremenu od 8:30 do 15:30 sati.

Za one građane koji neće biti kod kuće tijekom navedenog razdoblja, djelatnici će ostaviti poruku s kontakt podacima i terminom do kojeg se građani mogu naknadno javiti.

Redoslijed provođenja akcije deratizacije bit će sljedeći: prvo će biti obrađena okolna naselja, zatim kuće te stambene zgrade u samom gradu. Redoslijed naselja uključuje: Ivanec, Jablanovec, Merenje, Hruševec Kupljenski, Kupljenovo, Pojatno, Šibice i Grad Zaprešić.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode, pozivaju se stanovnici da surađuju sa izvoditeljima i pridržavaju se njihovih naputaka, saniraju smeće iz dvorišta i onemoguće malodobnoj djeci i kućnim ljubimcima nekontroliran pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce.

Važno je napomenuti da je ova akcija deratizacije besplatna za sve građane.