Dinamičan vikend za policiju – građani se upozoravaju na zabranu spaljivanja otpada u ljetnom periodu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Na području PP Zaprešić proteklog vikenda zabilježeni su razni prekršaji i kaznena djela, a o svemu je više kazao iz PP Zaprešić Ivica Crnojević: “Zabilježena su dva kaznena djela i teška krađa u mjestu Šibice braće Bukovina u jednoj trgovini. Počinitelj je razbio staklo na trgovini i otuđio 20 šteka cigareta. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja. Druga krađa male vrijednosti na autocesti A2 zabilježena je na benzinskoj postaji gdje je počinitelj stranih registarskih oznaka natočio gorivo te se udaljio ne plativši. U tijeku je kriminalističko istraživanje.”

Na području PP Zaprešić dogodile su se i dvije prometne nesreće: “Jedna prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u Donjoj Pušći. Vozačica ili vozač je iz neutvrđenih razloga sletio s kolnika udarivši u ogradu privatnog vlasnika, nakon čega je napustio mjesto događaja. U tijeku je kriminalističko istraživanje pronalaska vozača. Druga prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u Zaprešiću na križanju Malekovićeve ulice i ulice Ante Starčevića gdje je došlo do sudara dva osobna automobila od kojih je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Pomoć joj je pružena u kliničkoj bolnici Sveti Duh. Zbog počinjenja prekršaja protiv vozača je podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju. Također, bilježimo oštećenje ograde u Šibicama u ulici Jure Novoselca počinjenu traktorom. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.”

Nažalost, zabilježena su i dva pokušaja suicida: “Tom prilikom osobama je pružena liječnička pomoć u kliničkoj bolnici Sveti Duh nakon čega su prevezeni u psihijatrijsku bolnicu na daljnje liječenje.”

Zabilježena su i dva događaja požara trave u produžetku Savske ulice i na adresi u Dubravi Pušćanskoj na adresi Dubrovačka ulica: “Slijedom navedenog građane upozoravamo na zakonsku odredbu o zabrani spaljivanja otpada u ljetnom periodu.”

Tijekom vikenda policija je provodila preventivno-represivnu akciju u kojoj je “između ostalih prekršaja zabilježeno i četiri prekršaja pod vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena količina alkohola u organizmu od 1,61. Zabilježeno je i osam prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.”