Novi vrtić Gjalski otvorio svoja vrata – opremljen po svim pedagoškim standardima

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na prvi dan pedagoške godine otvoren je područni vrtić Gjalski (područni objekt DV Maslačak). Radovi su započeli još prije dvije godine u svibnju, a nalazi se u ulici K. Š. Gjalskog 1D. Riječ je o dvoetažnom objektu površine 1800 m2 pri čemu može smjestiti 10 odgojno-obrazovnih skupina djece. Objekt posjeduje uporabnu dozvolu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 3,2 milijuna eura. Vrtić je sagrađen prema svim pedagoškim standardima.

U obilasku novog vrtića ravnateljici Gordani Anni Hübl pridružio se i zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Alan Labus, PO za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak te predsjednik gradske četvrti Centar Damir Horvat.

Prizemlje se sastoji od 5 soba za djecu jasličke dobi, pomoćne kuhinje za distribuciju hrane maloteretnog dizala za hranu, prostora za pranje, održavanje posteljine, tekstila i sportske dvorane koja je ujedno višenamjenska prostorija. Do kata je moguće doći stubištem i dizalom na kojem se nalazi 5 soba za boravak djece vrtićke dobi, kabineti za ravnateljicu i stručne suradnike i zbornica.

Dvorište je opremljeno raznim sadržajima sportsko-rekreacijskog tipa poput ljuljački, penjalica, pješčanika, umjetnih stijena i slično. Zajedno sa sportskom dvoranom omogućeno je uvođenje novog sportskog programa dječjeg vrtića

Zahvaljujući novom objektu četiri skupine djece preseljenje su iz DV Maslačak u novi područni vrtić.

Oduševljenje novim vrtićem nije krio zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Alan Labus: “Danas je osobito važan i lijep dan u Gradu Zaprešiću. Nakon nešto više od dvije godine otvorili smo novi područni vrtić Gjalski koji može primiti gotovo 200 predškolaca u 10 odgojno-obrazovnih skupina. Grad Zaprešić sam je financirao izgradnju vrtića, ali ne zato što nismo bili u mogućnosti doći do europskih sredstava, već zato što smo bili u visokom stupnju izgradnje i time neprihvatljiv aplikant. Bilo je disonantnih tonova na društvenim mrežama kako 90 djece nakon proljetnog roka neće upisati vrtić, ali oni nisu rezidenti Grada, nisu obitelji u kojima oba roditelja rade i u kojima djeca nisu napunila već godinu dana. Mi gradimo vrtić u Gradu Zaprešiću za naše stanovnike te još nismo u mogućnosti primati polaznike iz drugih jedinica lokalne samouprave. Mislim da smo svima oni koji rade osigurali da im djeca budu na dobro opremljenom mjestu sa stručnim kadrom. S obzirom da Zaprešić ima značajnu konjunkturu u stanogradnji, nastojat ćemo osigurati i nove kapacitete kad to bude moguće.”

Ravnateljica dječjeg vrtića Gordana Anna Hübl zahvalila se Gradu i djelatnicima vrtića: “Planirat ćemo puno boravka na zraku zbog natkrivenih terasa što omogućuje boravak djece vani tijekom cijele godine. Dvorište je prekrasno uređeno. Sadrži umjetne brežuljke, pješčanike, sprave čime se potiče dječja motorika. Tu su i fontane za pitku vodu. Zahvaljujemo gradskoj upravi na suradnji i što su prihvatili naše prijedloge. Posebno se zahvaljujem svim našim zaposlenicima koji su se potrudili da ovaj vrtić danas bude u funkciji.”

Mama Ana Tokić oduševljena je novom vrtićkom zgradom, no naglasak je stavila na ono najvažnije, odgajateljice: “Smatram da su i odgajateljice i djeca zaslužili ovakav lijep vrtić.  No, nama roditeljima je krucijalno tko je s djecom i tko s njima provodi najviše vremena. To su zapravo odgajateljice s kojima smo jako zadovoljni.”