Krađa u trgovini i na gradilištu te dvije prometne nesreće obilježile su protekla 24 sata

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

U protekla 24 sata na području PP Zaprešić zabilježene su dvije krađe i dvije prometne nesreće.

Prva krađa dogodila se na gradilištu, a druga u jednoj trgovini. Više o ovim kaznenim djelima izvijestio je Ivica Crnojević: “Krađa drvenih i građevinskih oplata na adresi Donja Pušća, Kumrovečka 102 gdje se obavljaju radovi sanacije kolnika. U tijeku je kriminalističko istraživanje pronalaska počinitelja. Drugo kazneno djelo je krađa artikala iz trgovačkog centra Plodine u Zaprešiću, gdje je počinitelj otuđio razne prehrambene i neprehrambene artikle.”

Jedna od prometnih nesreća dogodila se u Zaprešiću na križanju ulice Pavla Lončara i Ante Starčevića: “Riječ je o prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila između dva osobna automobila. Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača podnijeto je izvješće o počinjenom prekršaju. Druga prometna nesreća također se dogodila u Zaprešiću na križanju Lužničke ulice i Zelengaj gdje je vozač mopeda zbog neprilagođene brzine pao s mopeda na navedenom raskrižju. Uslijed toga zadobio je tjelesne ozljede. Vozaču mopeda pružena je liječnička pomoć, a zbog počinjenog prekršaja protiv istog je podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju.”

Podsjećamo, policija provodi i dvije važne akcije za koje moli da se građani odazovu. Prva pod nazivom “Poštujte naše znakove” odnosi se na oprez u prometu u blizi školskih zona uoči početka nove školske godine: “Pozivamo vozačice i vozače na pojačan oprez s ciljem zaštite djece i sprečavanja ugrožavanja njihovih života, a posebice djece prvih razreda u njihovim prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.”

Druga važna akcija “Manje oružja, manje tragedija” za cilj ima smanjenje posjedovanja oružja: “Građani i građanke mogu dragovoljno predati svoje oružje. Time će svoje okruženje učiniti sigurnijim i spriječiti moguće tragedije.”