Do kada će semafor u centru Zaprešića biti izvan funkcije: Obavijest Grada Zaprešića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI PROMET

Prenosimo priopćenje Grada Zaprešića:

Kako je upravljanje i održavanje semafora na Trgu žrtava fašizma te u ulicama Kardinala Stepinca, Bana Josipa Jelačića i Matije Skurjenija u nadležnosti Županijske uprave za ceste, Grad Zaprešić nije u mogućnosti sanirati oštećenja i staviti ih u funkciju.

Svjesni važnosti ispravne prometne signalizacije, uputili smo ŽUC-u nekoliko apela za što žurnijim postupanjem, posebice zbog početka školske godine i povećanog kretanja pješaka, ponajviše djece.

S ciljem zaštite svojih najmlađih sugrađana, tijekom sljedećeg tjedna će prometni redari, u suradnji s patrolama Policijske postaje Zaprešić, biti u blizini škola i pobrinuti se za sigurniji dolazak djece na njihova odredišta.

Grad Zaprešić kontinuirano radi na podizanju razine sigurnosti u prometu kako pješaka, tako i vozača, a poseban naglasak stavljen je na zaštitu djece kao najugroženije skupine u prometu, pa podsjećamo kako su uz sve škole i vrtiće, ili u njihovoj neposrednoj blizini, izgrađene uzdignute plohe s pješačkim prijelazima te postavljeni svjetlosni preventivni treptači. Ipak, pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez te odgovorno i savjesno ponašanje!