Premijerno odigrana “Zaprešićka igra kvartova” autora Marka Škovrlje

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću premijerno je odigrana društvena igra “Zaprešićka igra kvartova” čiji je autor Marko Škovrlj. Namijenjena je igračima od 7 i više godina te uključuje kockice, figurice i posjede na tabli. Odličan je izbor zabave za obiteljska i prijateljska druženja pri čemu je potrebno minimalno tri igrača.

U ovoj igri moguće je graditi legalne i nelegalne objekte te supermarkete i zgrade, a moguće je kupovati likove koji imaju različite sposobnosti. U igri postoje likovi, događaji, iznenađenja, izazovi, uvjeti pobjede, kvartovi i posjedi unutar kvartova. Mehanika igre tjera suigrače na suradnju i sputavanje najjačeg igrača u igri, a uvjeti pobjede mijenjaju se iz igre u igru.

Ovu zanimljivu igru testirali su prvi igrači, a i vi je možete iskušati trenutno na dvije lokacije: u CeZaM Zaprešić i u knjižnici Ante Kovačić. Pri tome slobodni ste predložiti dodatne ideje ili dati sugestije. Kako bi igra cijelo vrijeme bila napeta i zanimljiva, igrači se međusobno ne mogu ucjenjivati, a do samog kraja je neizvjesno tko će pobijediti. Isto tako, svaki igrač može ostvariti svoju strategiju.

U igri je moguće kupiti posjede u raznim zaprešićkim kvartovima s mogućnošću gradnje kuća i hotela. Može se posjedovati čak i skela ili pak slastičarnica, a valuta plaćanja je potkovanj za koju su novčanice s likovima poznatih zaprešićkih stanovnika.