23.03.2011., Split – Policijsko vozilo, ilustracija. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom vikenda zabilježene krađe goriva, prometne nesreće i požari

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI POLICIJSKA POSTAJA ZAPREŠIĆ

Prometne nesreće i krađa goriva događaji su koji su, prema izvješću PP Zaprešić, obilježili protekli vikend. Na dionici puta A2 Jakovlje smjer istok zabilježena je krađa goriva vozača stranih registarskih oznaka, a  Marina Firšt otrkila je detalje:

“Obje krađe su počinjene osobnim vozilima poljskih registarskih oznaka. Zatim je prijavljeno kazneno djelo prijetnje između supružnika slijedom čega je jedan i uhićen. Izvršeno je krim istraživanje te je prijava predana nadležnom državnom općinskom odvjetništvu.”

Zabilježeno je čak osam prometnih nesreća od čega su se dvije dogodile na DC1 između dva osobna automobila, na sreću, bez ozlijeđenih: “Do jedne nesreće je došlo kada vozač nije držao dovoljan razmak pa je naletio na vozio ispred sebe koje je usporavalo radi gustoće prometa ispred sebe. Dogodila se i prometna nesreća u Donjoj Pušći između dva osobna vozila. Jedan od vozača upravljao je pod utjecajem alkohola, dok je drugi napustio mjesto nesreće. U Pojatnom je došlo do naleta osobnim vozilom na psa. U Donjoj Bistri na križanju Stubičke i Mokričke ulice sudarila su se dva osobna vozila prilikom čega je nastala materijalna šteta.”

Također, dogodila se i prometna nesreća u Oborovu Bistranskom zbog nepropuštanja osobnog automobila ostalih vozila koja su imala prednost prolaska. Tako je to vozilo naletjelo na drugo osobno vozilo u kojem je vozač zadobio tjelesne ozljede. O ostalim prometnim nesrećama govori Firšt: “U Jakovlju je vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom neprilagođenom brzinom. Izgubio je nadzor uslijed čega je došlo do višestrukog prevrtanja i udarom vozila u objekte uz cestu prilikom čega su vozač i suvozač zadobili tjelesne ozljede. ”

Prometne nesreće nisu zaobišle ni sam Grad Zaprešić: “U Zaprešiću u ulici Ante Starčević vozač autobusa izvršio je radnju kretanja sa stajališta, a da se prije toga nije uvjerio da radnjom neće ugroziti druge sudionike u prometu.  Slijedom toga noga pješakinje zaglavila je na stražnjim vratima autobusa. Ista je pala te je vučena po kolniku dok se autobus nastavio kretati uslijed čega je pješakinja zadobila tjelesne ozljede.”

Uslijed visokih temperatura zabilježeni su i požari: “Požar suhe trave u Jablanovcu te požar vikend kuće u Šenkovcu izazvan je kad je vlasnik iste spaljivao otpad u blizini. Plamen je zahvatio fasadu kuće nakon čega se proširio na krovište. Požar je ugašen pod djelatnicima Vatrogasne zajednice općine Brdovec.”

U noći sa subote na nedjelju vršen je i nadzor brzine i alkohola: “Policijski službenici utvrdili su ukupno 26 prometnih prekršaja od čega se devet odnosi na upravljanje vozila pod utjecajem alkohola.”