NK Inker starta u prvoj jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi: Utakmica 30. kolovoza

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Razgovarali smo s Lovrom Benčevićem, koji je prije godinu dana jednoglasno izabran za predsjednika Udruge građana NK Inker Zaprešić. Kao jedan od glavnih ciljeva Benčević ističe uključivanje novih članova kluba te usmjerenost na kvalitetu.

“Nogometni klub Inker nakon godinu dana uspješno brodi hrvatskom nogometnom ligom. Uspjeli smo u naumu koji smo imali prije godinu dana, a to je da što više djece iz starog kluba uključimo u školu nogometa u čemu smo i uspjeli. Trenutno kroz 19 selekcija i 300 polaznika možemo reći da smo ostvarili ono što smo htjeli u protekloj godini. Nova sezona, pa tako i novi izazovi su pred nama. Ove godine polako počinjemo razmišljati o rezultatima i kvaliteti nastupa. Drugim riječima, želimo pored kvantitete pokazati i kvalitetu i sigurnost.”

Prva utakmica na domaćem terenu je prema rasporedu već u srijedu, 30. kolovoza, a Zaprešićani mogu podržati igrače svojim dolaskom za čiji ulaz se ne naplaćuje ulaznica.

“Prva na domaćem terenu utakmica koja će se odigrati u srijedu u 17:30 sati protiv NK Vatrogasac Zdenci u prvoj jedinstvenoj županijskoj ligi bit će jedan dobar pokazatelj. Ovim putem pozivam sve građane da dođu i da nas podrže. Ulaz je besplatan. Smatram da bi bilo dobro podržati seniorsku momčad koju smo oformili i da tako nogometni klub Inker ide dalje.”

Dobra vijest je da je odlučeno kako će klub započeti iz jedinstvene Zagrebačke županijske nogometne lige, šestog ranga natjecanja. Drugim riječima, klub neće krenuti iz najnižeg ranga.

“Nogometni klub Inker natječe se u prvoj županijskoj nogometnoj ligi, odnosno to je šesti rang natjecanja. To je mjesto u kojeg nas je smjestio Hrvatski nogometni županijski savez i drugi koji su o tome odlučivali. Mi smo s tim u potpunosti suglasni. Svjesni smo da krećemo od samih početaka. Nadamo se da ćemo vrlo brzo pokazati kvalitetu koja će nam omogućiti da dalje napredujemo. Seniorska momčad je formirana tako da može biti konkurentna u ligi. No, ponavljam da je bitna stabilnost, da klub funkcionira, dostupan je građanima, da su djeca zadovoljna te da se redovito isplaćuju plaće. Uspjeh će doći nakon kvalitetnog rada.”