Kuglački klub Zaprešić osvojio Junaković kup

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI SPORT

Seniorska ekipa KK Zaprešić sudjelovala je na međunarodnom turniru Junaković kup u Apatinu te ga osvojila.

O ovom sjajnom nastupu za ZFM više je rekao predsjednik kluba Lovro Benčević:

“Cilj odigravanja Junaković kupa jest taj što nas početkom listopada u istoj kuglani u Apatinu očekuje Svjetski kup kao najteže natjecanje u ekipnom kuglanju. Kuglački klub Zaprešić zaslužuje osvajanjem prvenstva Hrvatske nastup na tom Svjetskom kupu. Nadamo se da ćemo kvalitetnim radom, pripremama i odlascima na ovakve turnire sigurno postaviti kao jedni od favorita te da ćemo donijeti još jedan trofej u Zaprešić.”

Tijekom petka i subote su odigrane utakmice unutar skupina, dok su u nedjelju pobjednici skupina igrali finale, koje je započelo u 9:30 sati.

Ekipa se nalazila u istoj grupi s ekipama Kljajićevo i Sloboda iz Tuzle. U prvoj utakmici su nadmašili ekipu KK Kljajićevo rezultatom 7:1 (3669:3389). Iako je Alen Kujundžić s 640 srušenih čunjeva zasluženo dobio titulu igrača utakmice, treba istaknuti i izvanredan debitantski nastup Karla Boroša u žutom dresu. Boroš je postigao izvanrednih 636 srušenih čunjeva. Ostali članovi ekipe koji su nastupili bili su Mario Fridl (591), Branko Manev (635), Marin Zekić (562) i Uroš Ramić (605). Jedini poen za protivničku ekipu osvojio je Milan Trkulja (638) u meču protiv Branka Maneva.

U drugoj utakmici unutar skupine, protiv ekipe Sloboda iz Tuzle, također su premašili granicu od 3600 srušenih čunjeva, što im je donijelo pobjedu rezultatom 6:2 (3634:3399). Igrač utakmice ovaj put bio je Luka Bolanča sa 644 srušena čunja. Ostali članovi ekipe koji su sudjelovali u ovoj utakmici bili su Matija Mance (639), Karlo Boroš (566), Marin Zekić (551), Uroš Jagličić (624) i Mario Fridl (610). U ekipi Sloboda, najbolji rezultat postigao je Senad Jogunčić sa 636 srušenih čunjeva.

U finalu su se suočili s ekipom KK Beograd, koja je dominirala u drugoj skupini. Prva dva meča otvorili su Branko Manev (630) protiv Danijela Tepše (638) te Uroš Ramić (648) protiv Ilije Jevremovića (649). Oba meča su bila iznimno izjednačena i s visokim rezultatima, a pobjednici su odlučeni u posljednjem setu. Igrači ekipe Beograd su pokazali veću koncentraciju te su osvojili oba poena s uskom prednošću od 9 čunjeva u ukupnom zbroju.

U drugom krugu utakmica, Luka Bolanča (616) je izgubio poen od Aleksandra Minikovića (643), dok je Uroš Jagličić (608) osvojio poen protiv Bojana Kličarića (585). Na kraju drugog kruga, rezultat je bio 3:1 u korist ekipe Beograd, uz prednost od 13 čunjeva.

U posljednjem krugu susreta, Alen Kujundžić (691), koji je postigao najbolji rezultat turnira, suočio se s Adrijanom Lončarevićem (646), dok je Matija Mance (643) igrao protiv Ranovana Vlajkova (598). Nakon što je izgubio prvi set, Alen je odigrao izvanredno i osigurao pobjedu, sprječavajući Lončarevića da osvoji bod. S druge strane, Mance je već u prva dva seta stvorio značajnu prednost od 32 čunja, čime je osigurao pobjedu. Konačni rezultat bio je 3836:3759 u korist Kuglačkog kluba Zaprešić.

FOTO: Kuglački klub Zaprešić