OŠ Ljudevit Gaj spremna za novu školsku godinu: upisana 93 prvašića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Ljetni školski praznici priveli su se kraju, a škole su spremne za svoje učenike koje će svoja vrata otvoriti 4. rujna. Tako se i Osnovna škola Ljudevit Gaj priprema za prijem svojih učenika koja se može pohvaliti vanjskom ogradom, solarnim panelima i učionicom na otvorenom. Razgovarali smo s ravnateljem OŠ Ljudevit Gaj Tomislavom Cerinskim koji nam je rekao važne informacije povodom prvog dana škole:

Škola je spremna i željno iščekujemo svoje učenike. Upisano je 93 prvašića koji će biti razdijeljeni u pet razrednih odjeljenja. Pri tome će svi razredi biti kombinacija čistih razreda i razreda boravaka. Škola ukupno broji 874 učenika u 42 razredna odjeljenja od prvog do smog razreda. Prvog dana škole, 4. rujna, za neparne razrede nastava će započeti ujutro u 8 sati, a za parne razrede popodne u 14 sati. Svečani prijem za učenike prvih razreda bit će u 12:30 sati.

U svibnju, povodom dana škole, otvorena je učionica na otvorenom s ciljem povremene nastave na svježem zraku: “Više je riječ o konceptu razgovora, promatranje prirode i okoliša.”

Škola je napravila iskorak i prema ekologiji. U suradnji s Gradom Zaprešićem i zahvaljujući EU fondovima u tijeku je realizacija solarnih panela: “Očekujemo veće uštede cijena troškova energenata.”

U konačnici, škola je dobila i vanjsku ogradu: “Cijelo smo ljeto bili zaposleni pa je napravljena i ograda sa zapadne strane škole kako bi povećali sigurnost djece .” Ravnatelj Cerinski napomenuo je i kako je do početka školske godine u planu postavljanje rasvjetnih stupova na vanjskim školskim igralištima.