Prvo javno igranje zaprešićke društvene igre

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U subotu 26. kolovoza u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću od 10 h će se održati prvo igranje zaprešićke društvene igre “Zaprešićka igra kvartova”. Broj mjesta je ograničen, a svakog igrača očekuje nagrada iznenađenja. Prijave se primaju na e-mail adresu zikzapresic@gmail.com.

Zaprešićka igra kvartova je zabava s kockicama, figuricama i posjedima na tabli. Mogu je igrati mladi i stari, spika je 100 % zaprešićka, a namijenjena je za obiteljsku zabavu.

U ovoj igri moguće je graditi legalne i nelegalne objekte te supermarkete i zgrade, a moguće je kupovati likove koji imaju različite sposobnosti. U igri postoje likovi, događaji, iznenađenja, izazovi, uvjeti pobjede, kvartovi i posjedi unutar kvartova. Mehanika igre tjera suigrače na suradnju i sputavanje najjačeg igrača u igri, a uvjeti pobjede mijenjaju se iz igre u igru.

Autor igre Marko Škovrlj je u razgovoru za Zfm otkrio kako mu je želja bila napraviti “igru koja će se završiti u realnom vremenu, koja će biti napeta cijelo vrijeme i da nitko nije siguran da će pobijediti. Igra je zamišljena da jedan igrač ne može ucjenjivati druge igrače, nego postoji mehanika kojom svatko može ostvariti svoju strategiju, dinamična je i namijenjena obiteljima koje vole zajedno igrati društvene igre.”