Češki turisti su se našli u nevolji zbog poplave u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Svakoga ljeta slušamo izvješća o neopreznim turistima iz Češke koji često zaglave u neprimjerenoj obući planinareći po obroncima Velebita ili Dinare te ih često iz neugodnih situacija izvlače pripadnici HGSS-a.

No ovoga puta se naši češki gosti nisu uputili luftićem do Jadranskih otoka za vrijeme bure, nego su se našli u nevolji u Zaprešiću za vrijeme poplave.

Anegdotu s turistima iz Češke u intervju-u na ZFM-u prepričao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić, Željko Barun: “Imali smo mlađu grupu Čeha koji su se uputili iz Češke do Rijeke biciklima. Na svom putu pratili su Google navigaciju koja ih je krivo odvela, pisalo im je da most između Zaprešića i Samobora kojeg, na žalost, još uvijek nema.”

Tako su se Česi našli na kritičnom području Vrbine u vrijeme poplave te su ih iz potencijalno opasne situacije izvukli zaprešićki vatrogasci. Česi su nastavili svoj put biciklima u Rijeku, ovaj put u grad Rijeku, a ne našu rijeku Savu i nadamo se da su tamo stigli bez upadanja u nove nevolje.