Buran vikend u Zaprešiću – Rekordni vodostaji rijeka

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Protekli vikend u Zaprešiću obilježen je povećanim vodostajem na rijeci Savi i Krapini, što je zahtijevalo posebnu pažnju nadzora stanja nasipa. Zahvaljujući naporima pripadnika žurnih službi, osigurala se stabilnost i funkcionalnost ključnih infrastrukturnih elemenata, omogućivši im da izdrže povećani pritisak vode.

Najveći vodostaj na mjernoj točki Sava – Medsave zabilježen je u subotu, 5.8. u 17 sati i iznosio je 423 cm.

Komunalno poduzeće i Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. poduzeli su dodatne aktivnosti kako bi zaštitili vodocrpilište Šibice od poplava, osiguravajući sigurnost i zdravstvenu ispravnost vode za piće.

U subotu u 11 sati, održan je važan sastanak Stožera civilne zaštite Zaprešića, na kojem je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk, naglasio važnost pripremljenosti i spremnosti za reagiranje na potencijalne prirodne nepogode. Izrazio je iskrenu zahvalnost svim službama i timovima na njihovom predanom radu.

Također, treba istaknuti da je Crveni križ Zaprešić tijekom vikenda osigurao topli obrok za pripadnike sustava Civilne zaštite angažirane na prevenciji i sanaciji posljedica visokog vodostaja rijeka.