Zaprešić ponosno odaje počast Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U subotu 5.8.2023. Zaprešić je obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i svijeća na Trgu žrtava fašizma, nakon čega je uslijedila misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Obilježavanju su nazočili predstavnici Grada Zaprešića te pripadnici brojnih braniteljskih udruga zaprešićkog kraja i građani čime je obilježena 28. obljetnica ulaska Hrvatske vojske u Knin.

Ispred Grada Zaprešića vijenac je položio Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića: “Ovo je dan kad se prisjećamo jedne velebne vojno redarstvene akcije i kad odajemo počast svim našim braniteljima i svima onima koji su na neki način dali svoj život da bi danas imali našu Republiku Hrvatsku. Nnikad se ne smije zaboraviti da je njome oslobođen veliki dio teritorija Republike Hrvatske i da u cijelom Domovinskom ratu je pregršt branitelja dalo svoje živote za Hrvatsku, za zemlju koju moramo razvijati dalje prema zapadnoj modernoj državi.”

Nakon polaganja vijenaca održana je sveta misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja, gdje su se vjernici okupili kako bi zajedno izrazili zahvalnost za hrabrost i žrtvu koju su hrvatski branitelji dali za slobodu i neovisnost domovine.

U 12 sati kuburaši Kuburaškog društva ban Josip Jelačić i njihovi gosti u Novim dvorima ispalili su počasni plotun.

Ovim događajem obilježena je 28. obljetnica ulaska Hrvatske vojske u Knin, podsjećajući nas na važnost zajedništva, hrabrosti i žrtve koje su oblikovale povijest naše zemlje.