Fotografije nasipa iz zraka: Nema opasnosti za Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Nedavne nepogode i loše vrijeme u Sloveniji izazvale su velik dotok vode kroz rijeku Savu, što je rezultiralo povećanjem vodostaja na području gdje rijeka ulazi u Hrvatsku. Nadležne službe su mobilizirane kako bi očuvali sigurnost građana i imovine.

Zbog povećanog dotoka vode, posebna pažnja posvećuje se stanju nasipa i cijevi koje preusmjeravaju vodu prema bageru. Redovitim nadzorom osigurava se njihova stabilnost i funkcionalnost kako bi izdržali povećani pritisak vode.

Vodostaj rijeke Save trenutno je blizu ruba. Međutim, prema predviđanjima, vodostaj bi trebao ostati ispod kritične razine, što znači da nema trenutne prijetnje poplavama. Ipak, nadležne službe i dalje prate situaciju i ostaju spremne na sve eventualnosti.

S obzirom na povećani dotok vode i blizinu rijeke Save rubu nasipa, građane se moli da budu oprezni i pridržavaju se sljedećih uputa:

– Izbjegavajte odlazak na rub nasipa uz jezero ili rijeku, jer to može otežati intervencije hitnih službi i ugroziti vlastitu sigurnost.
– Redovito pratite obavijesti i upute nadležnih službi o stanju vodostaja i mogućim mjerama opreza.