Stanje u Zaprešiću dva tjedna nakon olujnog nevremena

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Zaprešiću se još zbraja šteta nakon nevremena i uklanjaju oštećena stabla, kakvo je trenutno stanje i koja je aktualno stanje u našem Gradu dva tjedna nakon olujnog nevremena koje je uzrokovalo značajnu štetu.

Sanja Fereža Zamjenica voditelja radne jedinice Održavanja javno-prometnih, zelenih površina i tržnica nas je informirala kako je Komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. uklonilo sva potencijalno opasna debla i grane te nema opasnosti za šetače. Također, još je puno posla pred djelatnicima komunalnog na
odvozu svih srušenih stabala.

Što se tiče prohodnosti Novih dvora glavne staze su raskrčene i sigurne no i dalje je potencijalno opasno zalaziti u šumu stoga se apelira na građane da ne ulaze u park šumu Novi dvori. Radovi na raščišćavanju posljedica oluje na Jezeru Zajarki započeli su u četvrtak 3.8.2023. i očekuje se da će do ponedjeljka 7. kolovoza i jezero Zajarki biti uglavnom sigurno za šetnju.

Iz zaprešićkog Komunalnog poduzeća napominju kako sve ove aktivnosti uzrokuju kašnjenje u njihovim redovnim poslovima košnje, te mole građane za strpljenje.