Zbog radova vlakovi svakodnevno kasne

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U tijeku je velika obnova željeznica zbog kojeg je zatvoren lijevi kolosijek na dionici Zagreb Glavni kolodvor- Zagreb Zapadni kolodvor. Navedeni radovi počeli su početkom srpnja, a najavljeno trajanje je do 4. kolovoza u 20 sati. Zbog radova svakodnevno kasne vlakovi te su neke linije privremeno ukinute što je uzrokovalo probleme putnicima Hrvatskih željeznica koji nerijetko traže alternativne načine putovanja. Kašnjenja su značajno utjecala i na prijevoz stanovnika zaprešićkog područja koji usluge vlaka koriste u velikoj mjeri, prvenstveno kako bi na brži način stigli do Zagreba.

Hrvatske željeznice objavile su važne napomene vezane uz privremene promjene koje je moguće pratiti i na njihovoj aplikaciji na kojoj je dostupan i popis kašnjenja vlakova:

  • U stajalištima Kustošija, Vrapče, Gajnice, Podsused stajalište, Zaprešić Savska i Brdovec za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.
  • Vlakovi će voziti jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju znatna kašnjenja pojedinih vlakova.

Popis vlakova koji neće voziti od 10. srpnja do 4. kolovoza na relacijama Zagreb GK – Zaprešić i obratno, Zagreb GK – Savski Marof i obratno te Harmica – Zagreb GK i obratno: