Zbog izgradnje novog objekta 61 dijete više u zaprešićkim vrtićima

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Tijekom lipnja su uspješno provedeni upisi u zaprešićke gradske dječje vrtiće Maslačak i Vrtuljak, a prema dostupnim podacima upisano je 61 dijete više nego prošle godine. Povećanje kapaciteta u vrtićima omogućila je izgradnja novog područnog objekta vrtića Maslačak u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog. Novi područni objekt gradskog Dječjeg vrtića Maslačak prostire se na impresivnih 1800 m² i ima kapacitet za deset odgojnih skupina. U novi objekt će se u rujnu premjestiti skupine koje su trenutno smještene na Trgu mladosti te će biti smještene nove jasličke skupine.

Zbog priljeva stanovništva Grad će osigurati dodatne kapacitete za smještaj djece. U planu je preuređivanje prostora područnog objekta na Trgu mladosti za dodatne četiri skupine te je u tijeku i izgradnja Društvenog doma u Jablanovcu gdje će biti otvoren prostor za dvije vrtićke skupine.

Ove godine je Grad Zaprešić za vrijeme upisa u vrtiće zaprimio 341 zahtjev od kojih se 37 odnosio na djecu koja na dan 31.08.2023. godine neće imati navršenih 12 mjeseci života zbog čega nisu ni razmatrani. Temeljem preostala 303 zahtjeva, u Gradske dječje vrtiće primljeno je 250 djece koja zadovoljavaju propisane uvjete, i to njih 163 u DV Maslačak te 87 u DV Vrtuljak. U gradske dječje vrtiće upisana su sva djeca koja ispunjavaju temeljne uvjete. To znači da su djeca koja će do 31. kolovoza 2023. godine navršiti 12 mjeseci te s roditeljima imaju prebivalište na području Grada Zaprešića i imaju oba roditelja zaposlena (ili zaposlenog samohranog roditelja) ostvarila pravo na upis. Dodatno, prema Odluci o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječje vrtiće Grada Zaprešića, a u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, upisana su i sva djeca koja su do 1. travnja 2023. godine navršila 4 godine, bez obzira na zaposlenost roditelja.