Proglašena elementarna nepogoda za Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za područje gradova Dugo Selo, Zaprešić, Ivanić-Grad, Sveta Nedelja, Samobor i Velika Gorica te općina Brdovec, Brckovljani, Križ, Pušća, Bistra, Rugvica, Orle, Kloštar Ivanić, Jakovlje, Marija Gorica i Stupnik uzorkovanu olujnim nevremenom u razdoblju od 19. do 21. srpnja 2023. godine. Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene nastale štete u poljoprivredi, graditeljstvu i infrastrukturi u Registar šteta.

Na temelju članka 25. stavka 1. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (Narodne novine 16/19), rok za prijavu štete je 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, što znači da se štete mogu prijaviti još do 4. kolovoza. Za prijavu štete na područje Grada Zaprešića potrebno je popuniti OBRAZAC EN-P, potpisati ga i poslati elektronskim putem na e-mail: zapresic@zapresic.hr ili predati u Pisarnicu Grada Zaprešića na adresi Nova ulica 10 u uredovno vrijeme.

Građani se mole da kao dokaz prilože i fotografije (ako ih imaju) nastale štete koju će procjenjivati nadležno Povjerenstvo za procjenu šteta od nepogoda.