Vatrogasci i dalje saniraju štete nakon nevremena

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na konferenciji za medije u četvrtak 20. srpnja, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića Željko Barun je objavio kako su nakon nevremena u Zaprešiću vatrogasci odradili 134 intervencije te kako su vatrogasne snage cijelo vrijeme na terenu. Barun se zahvalio svim građanima koji su im pomagali da oslobode glavne prometnice, te svima koji su sve manje štete na njihovim objektima sami sanirali. Napomenuo je i kako je sveukupno jučer bilo 20 vatrogasnih vozila i 60 vatrogasaca na raspolaganju i kako se grad Zaprešić čuva u svakom trenutku s dosta velikim vatrogasnim snagama. Za kraj je dodao kako će se odraditi prema prioritetu sve intervencije koje su dojavljene u Operativni centar.

Na terenu su bile i postrojbe DVD-a Zaprešić, uz kolege iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića DVD-a Ivanec, DVD-a Pojatno, DVD-a Kupljenovo i DVD-a Hruševec Kupljenski. Na intervencijama su bili prisutni i službenici PP Zaprešić, djelatnici Komunalnog poduzeća Zaprešić, HEP-a, te članovi CZ grada Zaprešića.

DVD Zaprešić je objavio kako su nakon izrazito jakog nevremena praćenog olujnim udarima vjetra i kišom u 15:54 izašli na sanacije s 20 operativnih vatrogasaca i 3 vozila.
Radeći raspoređeni u četiri ekipe prioriteti su im bili uklanjanje porušenih drveća s prometnica, uklanjanje limova koji su prijetili padom s krovova stambenih objekata, sanacija krovova kuća i zgrada, uklanjanje dimnjaka, a obavili su i spašavanje psa iz šahta. DVD Zaprešić je do zadnje intervencije 19. srpnja u 22 h i povratka u prostorije DVD-a, odradio ukupno 46 intervencija.

FOTO: DVD Zaprešić