Zaprešić ima najveći Proračun u povijesti

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Na 14. sjednici Gradskog vijeća prihvaćeno je svih dvadeset točaka dnevnog reda među kojima su i prijedlog Izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zaprešića za 2022. godinu i rebalans Proračuna Grada Zaprešića za 2023. godinu. Proračun za 2023. godinu iznosi 44,4 milijuna eura, što je najveći iznos u povijesti grada. Prema rebalansu povećani su troškovi za održavanje komunalne infrastrukture kako bi se mogla financirati izgradnja novog dječjeg parka u Mihanovićevoj. Povećani su i troškovi za školstvo čime će se financirati troškovi Erasmus+ programa u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja te vrtiću Maslačak, uređenje škola za cjelodnevnu nastavu, uređenje prostorije za domaćinstvo u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja te financiranje nabavke asistivne tehnologije u Osnovnoj školi u Kupljenovu za 12 učenika s teškoćama. Rebalansom Proračuna izdvojit će se više sredstava za financiranje dežurstva u zaprešićkoj ljekarni, dok će se smanjiti davanja za ZET.

“Kad govorimo o 2023. godini i zaista povijesnom rebalansu te povijesnim iznosima samih sredstava, ja bih rekao da to nije puno novaca, nego puno projekata. U Zaprešiću je bilo preko trideset gradilišta vezano za sanaciju klizišta, cesta, mostova i samog središta potresa, ali i javnih zgrada s jedne strane, a s druge strane idu još neki projekti. Pred nama su velike nove investicije, o obnovi Novih dvora puno ćemo razgovarati već na jesen. Meni je zaista zadovoljstvo reći da s Proračunom od 44 milijuna eura spadamo u gradove u Hrvatskoj koji imaju najbolji proračuna po glavi stanovnika, ali tu prije svega govorimo o projektima koji se rade danas i koji će se raditi sutra”, komentirao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Na nadolazećim sjednicama raspravljat će se o tome kako utrošiti višak novaca u Proračunu, a neki od prijedloga su uređenje autobusnog terminala te izgradnja bazena.