Uspješno završena Ljetna škola “Zaprešić djeci”

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Uspješno je završena Ljetna škola Zaprešić djeci koja se održala od 3. do 8. srpnja u Novim dvorima. U pet dana, gotovo šezdeset školaraca imalo je prilike sudjelovati u sjajnim besplatnim radionicama koje već treću godinu za redom vode izvrsni voditelji. Djeca su pohađala filmske, dramske, likovne i glazbene radionice.

U filmskoj radionici, polaznici su imali priliku iskusiti kako je biti ispred i iza kamere. Snimanje, montaža, režija, gluma i pisanje scenarija za film bili su dio njihovog kreativnog procesa.

Na dramskoj radionici, kroz igru, improvizaciju i vlastite ideje, polaznici su stvorili predstavu i preuzeli uloge glumaca.

Likovna radionica omogućila je polaznicima izražavanje doživljaja i osjećaja kroz boje i oblike, koristeći različite likovne tehnike i materijale.

U glazbenoj radionici, polaznici su aktivno sudjelovali u stvaranju glazbenih izvedbi poznatih pjesama, pjevajući i svirajući te su im pružili novi zvučni identitet.

“Djeca su nešto naučila i sve je to zajedno vrlo kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ti klinci će sutra u novu školsku godinu ući s nekim novim znanjima i vještinama”, komentirao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.