Crveni križ zaposlio osam žena za pomoć 60 korisnika iz zaprešićkog područja

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića održana je uvodna konferencija o projektu Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima Crvenog križa Zaprešić kojim je omogućeno zaposlenje osam žena te pružanje pomoći 60 korisnika iz zaprešićkog područja. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatski zavod za socijalni rad, a projekt je financiran 100% bespovratnim sredstvima vrijednim 65.618,16 eura. 85% su sredstva iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% sredstava osigurava Republika Hrvatska.

Projekt Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima započeo je 20. ožujka te će trajati do 20. studenog, a žene će biti zaposlene tijekom šest mjeseci – od lipnja do studenog. Na natječaj za posao Crvenog križa javilo se osam žena (od deset traženih) koje trenutno pružaju usluge pomoći u kućanstvu za 60 korisnika iz zaprešićkog područja koji su se javili na natječaj.

“Nadamo se i vjerujemo da ćemo imati dobra iskustva. Već sad u ovom prvom mjesecu provođenja projekta, odnosno rada naših gerontodomaćica, povratne informacije su dobre. Povratne informacije korisnika su dobre, a žene su isto zadovoljne poslom u Crvenom križu. To je jedna lijepa kombinacija na obostranu korist: žena koje su se zaposlile te starijih osoba koje sad imaju brigu i skrb. Zadovoljni smo i vidjet ćemo kako će projekt proći pa ćemo možda i nastaviti ubuduće s prijavama na isti projekt”, komentirao je ravnatelj Crvenog križa Zaprešić Denis Ljevaković.