Upisi u srednju školu

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Upisi u Srednju školu Bana Josipa Jelačića u Zaprešiću održat će se 11. i 12. srpnja od 9 do 13 sati. Upisnice se dostavljaju putem sustava e-upisi.hr ili osobnim dolaskom u školu.  Ostala dokumentacija se može dostaviti dolaskom u školu ili putem e-mail adrese: ssbjjupisi@gmail.com.

Od ostale dokumentacije, djeca koja se upisuju za smjer ekonomist, hotelijersko-turistički tehničar ili prodavač moraju priložiti potvrdu nadležnog školskog liječnika. Za smjer tehničar za računalstvo potrebno je priložiti liječničku svjedodžbu medicine rada, dok je za smjerove frizer, kuhar, konobar, slastičar i kozmetičar uz liječničku svjedodžbu potreban i ugovor o naukovanju.

Na upis je potrebno donijeti i potvrdu o uplaćenoj naknadi za povećane troškove obrazovanja, koja za smjerove tehničar za računalstvo, frizer, kuhar, konobar, slastičar i kozmetičar iznosi 40 eura, dok za opću gimnaziju, prodavač i hotelijersko-turistički tehničar iznosi 20 eura.

Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa ne trebaju dostaviti potvrdu nadležnog školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada za pojedini obrazovni program, već trebaju dostaviti rješenje o primjerenome programu obrazovanja i stručno stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Više informacija dostupno je na web stranici škole.