Ljetne izložbe u knjižnici

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Tijekom srpnja i kolovoza u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića bit će izložene dvije izložbe: izložba slika i izložba predmeta. Izložbu predmeta pod nazivom Novo ruho moguće je pogledati od 1. srpnja do 22. srpnja u prizemlju knjižnice, dok je izložbu slika moguće pogledati od 1. srpnja do 31. kolovoza na prvom katu knjižnice.

Izložba Novo ruho autorice Klementine Vinovrški Pentek je izložba različitih predmeta poput boca, posuda i tanjura, oslikanih tehnikom decoupagea. Decoupage je tehnika ukrašavanja predmeta lijepljenjem isječaka papira u boji na predmete te kombinacijom istih s različitim bojama i ukrasnim elementima. Autorica izložbe ovom tehnikom se počela baviti prije nekoliko godina, a motivi koji prevladavaju u njezinim radovima su cvijeće, ptice i leptiri.

Svečano otvorenje izložbe održat će se 11. srpnja u 18:30 sati.

Izložba Enkaustika autorice Marije Posavec je izložba slika izrađenih tehnikom enkaustike, antičkim načinom slikanja pomoću voska i boja. Boje u prahu se miješaju s ugrijanim voskom koji se nanosi na površinu te tako radovi izrađeni ovom tehnikom zadržavaju trajan sjaj, intenzitet tonova te su otporni na vlagu.

Svečano otvorenje izložbe održat će se 1. kolovoza u 18 sati.