Nedjelja bez odlaska u dućan

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Od 1. srpnja 2023. godine na snagu stupa Vladina uredba o neradnim nedjeljama prema kojoj će trgovine moći raditi 16 nedjelja u godini, dok će na preostale nedjelje morati biti zatvorene. Trgovine su same mogle izabrati koje nedjelje će raditi te je većina trgovina objavila svoj raspored. Čak i za vrijeme neradnih nedjelja neki šoping centri će ostati otvoreni zbog ugostiteljskih objekata za koje ne vrijedi Vladina uredba pa će tako trgovine biti zatvorene, dok će ugostiteljski objekti raditi.

 

WEST GATE

Šoping centar West gate neće zatvoriti svoja vrata tijekom cijelog ljeta kao velik broj centara na području Zagreba i okolice. West gate će ljeti raditi nedjeljama 16. i 23. srpnja te 27. kolovoza. Ostatak godine radit će 3., 10. i 17. rujna, 8., 15. i 22. listopada, 5., 12., 19. i 26. studenog te 3., 10. i 17. prosinca. Djelatnici trgovina ovog centra neće raditi na Badnjak i Staru godinu kako bi mogli provesti vrijeme s obiteljima.

Igraonica Family Park, kuglana West Bowling i Germania Casino će biti otvoreni sve nedjelje.

 

KONZUM

Konzum je objavio kako će se građani moći informirati o tome radi li određena poslovnica u nedjelju na web stranici uoči navedene nedjelje. Konzum je također uveo kategoriju “Otvoreno ovu nedjelju” koja omogućava brzi pregled svih otvorenih poslovnica u Hrvatskoj. Raspored rada će biti izložen i na poslovnicama.

Prve neradne nedjelje, 2. srpnja, Konzum u Industrijskoj ulici u Zaprešiću radit će od 7:30 do 14:30, Konzum na Trgu mladosti radit će od 8 do 13 sati, dok poslovnica na Trgu žrtava fašizma neće raditi.

 

KAUFLAND

Kaufland je najavio da će sve nedjelje tijekom srpnja i kolovoza biti radne, dok će neradne nedjelje rasporediti na ostatak godine. Dakle, Kaufland u Zaprešiću će tijekom svih ljetnih nedjelja raditi od 8 do 15 sati.

Građani će se moći informirati o tome radi li određena poslovnica u nedjelju i na web stranici.

 

LIDL

Lidl je objavio kako poslovnice u kontinentalnoj Hrvatskoj neće raditi nedjeljama tijekom srpnja i kolovoza, uključujući poslovnicu u Zaprešiću. Ljeti će raditi poslovnice na obali Hrvatske.

 

SPAR

Sparova poslovnica u Zaprešiću neće raditi prve nedjelje nakon stupanja odredbe na snagu, a radno vrijeme poslovnice moguće je pratiti na web stranici.

 

EUROSPIN

Kao i Spar, Eurospin nije objavio popis svih neradnih nedjelja tijekom godine, no na karti poslovnica na web stranici trgovine moguće je provjeriti radno vrijeme za nadolazeću nedjelju. Zaprešićka poslovnica neće raditi prve nedjelje u srpnju.

 

PLODINE

Plodine u Zaprešiću neće raditi nedjeljama tijekom ljeta kao ni većina poslovnica u kontinentalnoj Hrvatskoj.

 

TRGOCENTAR

Trgocentar u Zaprešiću će u nedjelju, 2. srpnja, raditi prema redovitom nedjeljnom rasporedu, a za preostale nedjelje potrebno je pratiti raspored na web stranici trgovine.