U Saboru održana treća godišnja konferencija savjeta mladih

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Hrvatskom saboru održana je Treća godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj čiji je pokrovitelj Sabor. Na sjednici se raspravljalo o vještinama budućnosti kao ključu za uspjeh na tržištu rada te programima i projektima za poduzetništvo mladih.

Predsjednik Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, Josip Jagodar u uvodnom obraćanju istaknuo je postignuća Savjeta za mlade u protekle dvije godine pritom je naglasio nužnost unapređenja suradnje između savjeta mladih i jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Govorili su i ostali visoki državni dužnosnici, kao i Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića. Turk je istaknuo projekte za mlade koji se provode na razini Zaprešića te naglasio važnost suradnje s mladima.

Osim Savjeta mladih Grada Zaprešića, Grad Zaprešić ulaže i u obrazovanje mladih godišnjim stipendijama te nagradama za najbolje učenike. Grad nudi i poticaje za poduzetnike početnike te radi na osnivanju gospodarskih zona i savjetovališta za poduzetnike.

Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, potaknula je članove savjeta mladih da svojom aktivnom participacijom doprinose zajednici u kojoj se nalaze te utječu na odluke koje se odnose na njih samih.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, naglasio je da mladi danas imaju nevjerojatno široke mogućnosti, slobodu putovanja i pristup obrazovanju diljem Europske unije.