Tradicionalno proslavljeno Ivanje i Dan Gradske četvrti Centar Zaprešić

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U subotu, 24. lipnja, tradicionalno je proslavljeno Ivanje i Dan Gradske četvrti Centar u Zaprešiću. Proslava je započela svečanom sjednicom Gradske četvrti u prostorijama Udruge umirovljenika Grada Zaprešića. Na sjednici je predsjednik Gradske četvrti Damir Horvat istaknuo sve pozitivne promjene na području četvrti u posljednjih godinu dana te podijelio i planove za budućnost:

“U ovoj godini imamo u planu dva nova igrališta i obnovu drugih igrališta. Ulažemo, a nadam se da će na red doći i Centar za mlade, da bi se mladi mogli družiti te okupiti. Gradonačelnik je najavio i gradnju bazena ako sam dobro čuo. Dobio je i natječaj za Nove dvore pa se nadam da ćemo urediti Nove dvore, pluća grada”.

Nakon sjednice proslava Ivanja se nastavila u crkvi sv. Ivana Krstitelja gdje je svetu misu predslavio Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup metropolit zagrebački. Župa je uručila prigodan dar novom zagrebačkom nadbiskupu te župniku Ivanu Frkonji koji je ovom prilikom proslavio i svoj imendan. Nakon svete mise održala se i svečana procesija oko crkve.

Nakon procesije na Trgu Ivana Pavla II. tradicionalno je zapaljen ivanjski krijes. Paljenje krijesa odvijalo se u prisutnosti zaprešićkih vatrogasaca te redara.

Centralna proslava na trgu održala se s početkom u 21 sat kad je na pozornicu stigla Indira Forza. Osim koncerta, na trgu je održana i podjela besplatnih kobasica koje su podijelili pripadnici Udruge HVIDRA Zaprešić.