Nakon preuređenja parka u centru Zaprešćani dobivaju moderan inkluzivni park

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Dječji park koji se nalazi na staroj šetnici u centru Zaprešića nedavno je preuređen u park za djecu manjeg uzrasta s novim spravama. Park se sastoji od prostora s umjetnom travom i prirodnom travom koji imaju različite sprave poput ljuljačka, tobogana, školice, ploče s kredama te poligona napravljenog od trupaca kestena iz Novih dvora.

Komunalno Zaprešić najavilo je i izgradnju novog, još modernijeg parka za djecu većeg uzrasta koji će se nalaziti u Mihanovićevoj ulici, u neposrednoj blizini srednje i osnovne škole. U parku će biti više sprava za skakanje i penjanje te će biti obložen antistres podlogom. Iz Komunalnog se nadaju da će uspjeti izgraditi prvi park u Zaprešiću koji će biti inkluzivan te će imati ljuljačku za osobe s invaliditetom koju će moći koristiti djeca u kolicima. 

“Išli smo s tom nekom idejom da povežemo zajednicu, a da opet napravimo tematski park za djecu većeg uzrasta. Idemo s javnim natječajem, to je jako velika investicija. Taj park bi bio prvi  takav u Zaprešiću malo moderniji parkić koji je na razini europskih standarda. Mislim da bi se već negdje krajem osmog mjeseca mogao počeo izvoditi”, izjavio je Luka Sinković, voditelj Održavanja javno-prometnih, zelenih površina i tržnica.