Svečana dodjela priznanja najboljim učenicima Zaprešića

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Grad Zaprešić nastavlja lijepu tradiciju dodjele priznanja i nagrada najboljim zaprešićkim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na raznim županijskim i državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.

Priznanja i nagrade dodjeljuju se učenicima Gradskih osnovnih škola, Srednje škole Ban Josip Jelačić, učenicima Glazbene škole Zlatka Balokovića s prebivalištem na području Grada Zaprešića, učenicima Područnog odjeljenja Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zaprešiću, sportskim ekipama u školskim sportskim društvima i učeničkim zadrugama za njihove uspjehe na školskim natjecanjima. Ova priznanja obuhvaćaju natjecanja koja su definirana Katalogom natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola RH (Agencija za odgoj i obrazovanje), Propisnikom državnog prvenstva školskih sportskih društava RH (Hrvatski školski sportski savez) te Propozicijama natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u okviru Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Ukupno 73 prva, druga i treća mjesta osvojili su zaprešićki učenici na različitim natjecanjima, a priznanja i nagrade primilo je 56 učenika. Od toga, 16 učenika dolazi iz OŠ Antuna Augustinčića, 4 iz OŠ Kupljenovo, 10 iz OŠ Ljudevita Gaja, jedan učenik iz Glazbene škole Zlatka Balokovića, 23 učenika iz Srednje škole Ban Josip Jelačić te dva učenika iz XV. gimnazije u Zagrebu.

Također, priznanja su uručena i za uspjehe u športskim disciplinama, gdje su tri školska sportska društva nagrađena za ukupno 18 sportskih ekipa. Učenička zadruga Ban također je primila priznanje, zajedno s 25 mentora.

Na svečanosti dodjele priznanja, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak istaknula je: “Ova sjajna postignuća rezultat su vašeg vrijednog rada, marljivosti i znanja, ali svakako i kvalitete i angažmana vaših mentora.” Čestitala je učenicima i njihovim obiteljima koje su im pružale veliku podršku.

Priznanja su uručili gradonačelnik Željko Turk i zamjenik gradonačelnika Alan Labus. Gradonačelnik je čestitao učenicima na njihovom trudu, radu i odricanju, istaknuvši da nije lako izdvojiti se i postići uspjeh među snažnom konkurencijom. Ohrabrio ih je rekavši da njihovi impresivni rezultati govore o blistavoj budućnosti koja ih očekuje te da će zasigurno postati korisni građani društva, na ponos svih nas.