Harmonija prirode i klasične glazbe u Novim dvorima

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Kombinacija klasične glazbe i prirode opet je dokazala svoju privlačnost ove godine. Treća Klasika u Novim dvorima usprkos kiši privukla je brojne posjetitelje na dvodnevnu manifestaciju.

Đani Stipaničev i Danijela Pintarić, uz pratnju Orkestra Josipa Cvitanovića, izveli su raznoliki program koji je obuhvatio evergreene, latinoameričku glazbu, rock ‘n’ roll standarde, filmske i mjuzikalske teme te operne arije. Posebno mjesto zauzeli su domaći evergreeni iz ’50-ih i ’60-ih godina koje je publika pjevala zajedno s izvođačima.

Zvuci klasične glazbe odzvanjali su i drugog dana manifestacije, kada su balerine baletnog i plesnog studija Nn5 izvele impresivan plesni program na velikoj pozornici na livadi pored dvorca, demonstrirajući svoje iznimne plesne vještine.

U Vršilnici je nastup imao i Djevojački zbor Zvjezdice, uz pratnju Gudačkog kvarteta Ares, koji je zadivio publiku iz Zaprešića izvedbom ulomaka iz Mozartove opere “Čarobna frula”, uvertire iz opere “Seviljski brijač”, kao i poznatih djela poput “Ave Maria” i “Alleluia”, te tradicionalnih narodnih pjesama i napjeva. Pijanist Tomislav Šošić i sopranistica Darija Auguštan pridružili su se njihovom nastupu, a koncert je dirigirao Zdravko Šljivac.

Ove godine su glazba i ples u ritmovima klasične glazbe ponovno oživjeli u Novim dvorima i pružili zaprešićkoj publici poseban doživljaj.