Započinje rezervacija kućica na roštilj zoni Bager

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Kako bi se građanima omogućila rezervacija kućica na roštilj zoni Bager te kako bi se kućice zaštitile od učestale devastacije, Komunalno Zaprešić uvodi rezervacije kućica te dežurstvo komunalnog djelatnika u dnevnim i zaštitara u noćnim satima. Najam kućica iznosit će 20 eura po danu uz mogućnost najma pribora za roštiljanje.

Tako će svi zainteresirani za roštiljanje na jednoj od šest kućica (bit će numerirane) morati od 15. lipnja putem stranice Komunalnog poduzeća rezervirati kućicu koju žele i za cjelodnevni najam platiti 20 eura. Svoju kućicu je potrebno rezervirati najmanje 3 dana prije željenog termina, a otkazati rezervaciju moći ćete 5 dana prije termina koji ste rezervirali. U slučaju lošeg vremena i nekorištenja kućica, moći će se zatražiti povrat novca. Rezervacije su moguće isključivo online, a ukoliko je neka kućica slobodna moći ćete je iznajmiti samo za taj dan i to plaćanjem isključivo karticom na kućici Komunalnog u sklopu roštilj zone na Zajarkima. Bit će moguće iznajmiti rešetke za roštilj s pripadajućim priborom (hvataljku i vilicu), kotlić, te kupiti drva i ugljen. Sanitarni čvorovi također su uređeni i spremni za upotrebu.

„Želimo da naše sugrađane dočeka sve čisto i uredno. Ovo da mi popravljamo, a sve se stalno uništava, više nije imalo smisla. Često smo bili iznenađeni kakva nas je piknik zona dočekala ujutro, a sada vise toga neće biti. Sve koji će doći dočekat će lijepo uređeni prostor i sve spremno za uživanje“, komentirao je direktor Komunalnog Domagoj Mikuš.

Također će se objaviti javni poziv za ugostitelje pa se nadamo da ćemo na roštilj zoni uskoro moći sjesti i na piće ili sladoled.

„Zajarki su veliki turistički potencijal, slijedi nekoliko investicija u dodatne sadržaje i vrijeme je da netko počne na odgovoran način upravljati ovim prostorom koji je na naše zadovoljstvo sve posjećeniji“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Grad i Komunalno nastavit će s ulaganjima u roštilj zonu. U planu je izgradnja dječjeg igrališta, a i druga faza izgradnje skate parka.