Nastavak ekološke akcije u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NE PROPUSTITE NOVOSTI

Nastavak akcije Od izvora do mora u Zaprešiću održat će se u subotu, 27. svibnja, u 15:30 sati u Jablanovcu. Okupljanje je pokraj starog Društvenog doma u Jablanovcu, a svi zainteresirani za volontiranje moraju prijaviti svoj dolazak na mail: amatijevic@zapresic.hr.  Djeca mlađa od 12 godina trebaju doći u pratnji odrasle osobe. Svi volonteri će na dar dobiti majicu, kapu i torbu za uspomenu, sendvič te rukavice i vreću za smeće potrebne za rad.

Prvi dio akcije Od izvora do mora u Zaprešiću održao se u subotu, 20. svibnja, u Novim dvorima. U akciju su se uključili i članovi Hrvatskog planinarskog društva Zaprešić, dok će u idućoj akciji sudjelovati članovi Hrvatskog planinarskog društva Kameni svati.

Od izvora do mora ekološka je akcija u organizaciji Coca Cole, Konzuma, Jutarnjeg lista i Udruge gradova kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenoga odlaganja ambalažnoga otpada. U akciji sudjeluju gradovi iz cijele Hrvatske, a tri grada koja prikupe najviše volontera i otpada bit će nagrađena donacijom za sadnju drveća.