Osmašica osvojila nagradu Obrtničke komore Zagreb

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

Učenica osmog razreda Osnovne škole Antuna Augustinčića, Petra Šerer, osvojila je nagradu Obrtničke komore Zagreb za najbolje popunjenu anketu na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu – sajmu zanimanja koji se održao 26. i 27. travnja na Zagrebačkom velesajmu. Petra je u anketi ponudila najbolju ideju za prezentaciju nekog zanimanja te je osvojila prvo mjesto povodom čega joj je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar uručio tablet. Na dodjeli nagrade Petri su čestitke uputili i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, predsjednik Obrtničke komore Zaprešić Davor Pismarović te djelatnici škole.

“Kad sam vidjela anketu u prolazu prvo je nisam mislila ispuniti jer nemam sreće u tome, ali sam je onda ipak ispunila i dala svoj iskren odgovor. Po mom mišljenju bi bilo najbolje da mi učenici sve što vidimo možemo isprobati i da nam na sajmu mogu opširnije sve pokazati”, objasnila je Petra koja je u anketi predložila da se na sajmu učenicima prikaže prosječan dan u svakom zanimanju.

Ove godine je održan 8. Zagrebački obrtnički sajam na kojem je Obrtnička komora Zagreb s 22 strukovne škole iz Zagreba i Zagrebačke županije prikazala 63 zanimanja uključujući građevinska, kozmetička, medicinska i ostala. Sajam je održan nakon pauze zbog korone te ga je posjetilo oko 5 tisuća učenika iz cijele Hrvatske.

“Imali smo priliku nagraditi troje učenika osnovnih škola. Petra je jedna od njih i baš mi je drago da je ona dobitnica. Ona se na sajmu upoznala s nekoliko raznovrsnih zanimanja, a  ja se nadam da će u budućnosti upisati željenu školu za medicinske sestre te da će, kad završi srednju školu, ostati u Hrvatskoj i da će moći živjeti ponosno od svog rada. Na nama starijima je da omogućimo djeci da žive od svog rada i naravno ako će htjeti ići na daljnje školovanje”, izjavio je Antun Trojnar.