Pravna klinika 23. svibnja u Zaprešiću

NOVOSTI ZAPREŠIĆ

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu održat će se u Zaprešiću u utorak, 23. svibnja, u Ulici Pavla Stoosa 2 (ulaz sa šetnice) od 14 do 17 sati. U tom terminu svi zainteresirani mogu ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su nužna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja korisnicima koji ne mogu doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad pravnih kliničara kontroliran je od strane njihovih akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika.