Crne točke na prometnicama u Zaprešiću

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI PROMET

U 2022. godini je u Hrvatskoj evidentirana 32.561 prometna nesreća. Prema podacima MUP-a, prošle godine je u tim prometnim nesrećama poginulo 275 osoba, 2.910 osoba je teško ozlijeđeno, a 10.419 osoba lakše. Od ukupnog broja nesreća, 7.704 dogodile su se na području PU zagrebačke, i u njima je poginula 41 osoba, 584 osobe su teško ozlijeđene, a 2.448 lakše.

No kakva je prometna slika u Zaprešiću?!

Poslali smo upit policijskim službenicima Policijske postaje Zaprešić o nekoliko raskrižja u Zaprešiću gdje su česte prometne nesreće te smo saznali kako se raskrižje ulica Ante Starčevića i Jože Malekovića pokazalo kao mjesto gdje su prometne nesreće najčešće, ali smo doznali i podatak kako je na raskrižju ulica Matije Skurjenija, Mokričke, Zelengaj i Trga dr. Franje Tuđmana prošle godine došlo do čak pet naleta vozila na pješaka zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. Pet osoba je na tom raskrižju lakše ozlijeđeno, a četiri osobe su teško ozlijeđene.

Crne točke na prometnicama u Zaprešiću:


Raskrižje ulica Ante Starčevića i Jože Malekovića

2022. godina: Od osam prometnih nesreća, u sedam se dogodio bočni sudar, a uzrok je bio nepoštivanje prednosti prolaska dok se u jednoj dogodio nalet na pješaka zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. U četiri prometne nesreće pet osoba je lakše ozlijeđeno.

2023. godina, (prva tri mjeseca): Jedna prometna nesreća pri bočnom sudaru zbog nepoštivanja prednosti prolaska u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Raskrižje ulica Pavla Lončara i Ante Starčevića

2022. godina: Od pet prometnih nesreća, u četiri se dogodio bočni sudar zbog nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu a materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći pri sudaru iz suprotnih smjerova zbog nepoštivanja prednosti prolaska lako je ozlijeđena jedna osoba.

2023. godina, (prva tri mjeseca): Jedna prometna nesreća pri bočnom sudaru zbog oduzimanja prednosti prolaska u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Raskrižje ulica Pavla Lončara, Mokrička i Obrubići

2022. godina: Od tri prometne nesreće, u dvije se dogodio bočni sudar, a uzroci su bili nepoštivanje prednosti prolaska i nepoštivanje crvenog svijetla na semaforu dok je u jednoj došlo do udara vozila u objekt kraj ceste zbog neprilagođene brzine. U dvije prometne nesreće dogodila se materijalna šteta dok je u jednoj lakše ozlijeđena jedna osoba.

2023. godina, (prva tri mjeseca): Od tri prometne nesreće, u jednoj se dogodio bočni sudar, a uzrok je bilo nepoštivanje prednosti prolaska, dok je u dvije došlo do udara vozila u objekt kraj ceste zbog nepropisnog skretanja. U svim prometnim nesrećama kao posljedica je nastala samo materijalna šteta.


Raskrižje ulica Pavla Lončara, Vladimira Novaka, Savska

2022. godina: U dvije prometne nesreće dogodio se bočni sudar, odnosno sudar vozila iz suprotnih smjerova, zbog nepoštivanja crvenog svijetla na semaforu u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

2023. godina, (prva tri mjeseca): Zabilježena je jedna prometna nesreća s naletom na pješaka zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede.


Raskrižje ulica Matije Skurjenija, Mokričke, Zelengaj i Trga dr. Franje Tuđmana

2022. godina: Od sedam prometnih nesreća, u pet se dogodio nalet vozila na pješaka zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno, a četiri osobe su teško ozlijeđene. U dvije prometne nesreće dogodio se bočni sudar odnosno sudar vozila iz suprotnih smjerova zbog nepoštivanja prednosti prolaska u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

2023. godina, (prva tri mjeseca): Nije bilo prometnih nesreća.