U tijeku su prijave na program pomoći potrebitima

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U tijeku su prijave na program Crvenog križa Zaprešić ”Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima” u kojemu će osam žena pružati pomoć potrebitim osobama na području Zaprešića kroz sljedećih šest mjeseci. Cilj projekta je potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika te je namijenjen starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu, a žive na području grada Zaprešića. Uvjet je da predmetna usluga potpore i podrške nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora, odnosno Europskog socijalnog fonda. Osobe u nepovoljnom položaju su između ostalog osobe s invaliditetom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi.

Potpora i podrška uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi/priprema obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima itd. 

Svi potencijalni korisnici mogu se prijaviti s osobnim podatcima na e-mail: ckzapresic@hotmail.com, telefonom na broj 01 3313 302 ili osobnim dolaskom na adresu Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić. Potencijalne korisnike mogu prijaviti i članovi obitelji.

Ovaj program u vrijednosti od 65 618,16 eura u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a osim što će pomoći korisnicima s područja Zaprešića u svakodnevici, pružit će osam žena zaposlenje kroz idućih pola godine.