Izabrani najbolji roštilj majstori na proslavi Praznika rada

MOJ ZAPRESIC NOVOSTI

U Zaprešiću je tradicionalno obilježen Praznik rada u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića. Praznik je obilježen na jezeru Zajarki, a posjetitelji su imali prilike sudjelovati u bogatom programu. Kao i prethodnih godina, održano je natjecanje u roštiljanju u kojem se natjecalo 14 ekipa. Svaka ekipa je dobila meso te je imala zadatak da pripremi najbolji roštilj u čemu su uspjele čak tri ekipe koje dijele prvo mjesto: Ekipa BBBŠŠ – ZapreŠČani, Gradska četvrt Centar i Veleučilište Baltazar Zaprešić.

U roštiljanju su sudjelovale i ekipe: Šibice, Udruga HVIDR-a Zaprešić, Vatrogasci Zaprešić, TV Zapad, Tim raketa, KUD Hruševec Kupljenski, Gladni i žestoki 11, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, GČ Sjever, MO Kupljenovo i MO Ivanec.

Osim izvrsnog roštilja posjetitelji su imali prilike kušati besplatan grah koji je tradicionalno dijelio SDP Zaprešić. U redu za besplatan grah našao se velik broj umirovljenika, što je komentirao predsjednik SDP-a Zaprešić, Denis Begić:

“Ovaj Praznik rada želimo upozoriti na loš položaj umirovljenika. Zapravo, ova kriza, ekonomska i prije svega inflacija je najteže pogodila umirovljenike s malim mirovinama. Smatramo da najmanje što može učiniti Vlada Republike Hrvatske je da uskladi nekako rast mirovina s inflacijom”.

Proslava na Bageru je imala i sadržaj za djecu koja su ujutro imala prilike sudjelovati na radionicama. Cijeli događaj je bio popraćen glazbenim sadržajem, a nastup je održala Grupa Loco.